Allting kan hända i Carpetbowls till sista kulan är kastad. Det är absolut ingen sport som kräver styrka. Här handlar det om strategi, teknik och känsla. Nicholas Mattiasson visar vägen till Jack. Foto: Gabriel Berndtsson

”Alla kan spela Carpetbowls”

2018-09-26 En ny sport håller på att växa fram i Lysekil, det är i alla fall förhoppningarna. Initiativtagarna Dag Jönsson, Gullmarens Center Court och Tommy Josefsson, ordförande i Special Olympics i Lysekil, (IFSOL), tror starkt på den här idrotten, som ursprungligen kommer från England.
– Alla kan spela Carpetbowls, i Norge har sporten vuxit de senaste åren och kallas nu för folkhälso­sport. Det är en sport som ger positiva hälsoeffekter, både mentalt och genom att man aktiverar sig, säger Tommy och Dag.

Vill du också läsa tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 149 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Annons
Nyhetsarkiv