”Underskattar vi utmaningarna socialnämnden står inför? Uppmärksammas socialnämndens kostnadsläge för lite? Var finns energin och engagemanget? Varför reagerar inte (S), (M), (L), och (C), de styrande partierna? frågade oppositionsrådet Ronald Rombrant (Lysekilspartiet) i en interpellation till kommunalrådet Jan-Olof Johansson (S). I den utredning vi beställt om kostnad per brukare kommer vi att få en redovisning av olika verksamheters kostnadsläge i förhållande till jämförbara kommuner.

Äldreomsorgen i Lysekils kommun dyr i jämförelse

”Om vi hade legat på en snittnivå kunde vi satsat 37 miljoner mer på skolan”

2016-11-02 Kostnaderna för äldre och funktionsnedsatta ligger 61 miljoner högre än snittet för Västra Götalands 49 kommuner.
När det gäller IFO är kostnaderna 13 miljoner högre, enligt jämförelser som oppositionsrådet Ronald Rombrant (Lysekilspartiet) presenterar i en interpellation.

– För att ha råd med detta, lite grovt och förenklat, tar vi ut en hög skatt av kommuninvånarna, sedan snålar vi med resurser till förskola, skolbarnsomsorg och grundskola.

– Om vi hade legat på samma kostnadsnivå som snittet bland Västra Götalands kommuner hade vi kunnat sänka skatten med ca 1,25 kr. Eller vi hade kunnat satsa 37 miljoner mer på skolan…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv