A-kassornas IT-system öppnar igen på onsdag

2022-12-07 A-kassornas IT-miljöer och system som varit stängda sedan i fredags öppnas igen under onsdagen.
Utbetalning av arbetslöshetsersättning, som ursprungligen skulle ha gjorts den 8 december, genomförs nu i stället nästa vecka tisdagen den 13 december.

OBS! Till och med morgonen måndag den 12 december kan du läsa vår e-tidning gratis. Klicka HÄR för att ta del av årets andra JULSPECIAL. Du kan förstås även läsa äldre utgåvor flera år tillbaka. Ladda gärna ner vår app för bästa läsupplevelse
Trevlig läsning!

Arbetet med att analysera och kontrollera alla system har bedrivits noggrant och metodiskt för att säkerställa att IT-systemen tryggt kan öppnas igen.

– Öppningen av systemen sker successivt, inte alla system samtidigt och inte för alla a-kassor samtidigt. Ambitionen är att öppna alla a-kassor senast under kvällen, säger Tomas Eriksson, kanslichef på Sveriges a-kassor.

När systemen har öppnats, kommer det därmed att vara möjligt för medlemmar som ansöker om ersättning att lämna in tidrapporter via Mina sidor hos a-kassan.

Utbetalning av arbetslöshetsersättning. Veckans utbetalning av arbetslöshetsersättning har tidigare flyttats fram från den ordinarie utbetalningsdagen som är torsdag. På fredag den 9 december görs en utbetalning till en femtedel av ersättningstagarna. En extra utbetalningsdag är sedan inplanerad för en större utbetalning tisdagen den 13 december.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv