”Det känns fantastiskt att släppa ny musik igen. Vi har försökt få fram det genuina och lättsamma på samma gång, jag tror att det behövs i mediabruset. Idag ska mycket vara “svårt”, och jag vill att mina nya låtar ska vara en motpol till det, säger Cecilia. Foto: Caroline Korenado

90-tal, glädje och enkelhet

Cecilia Kallins aktuell med nya singel ”Heaven”

2020-03-06 Cecilia Kallin har släppt ny musik som för tankarna tillbaka till några av 90-talets bästa poplåtar. Med sin akustiska gitarr, lättsamma stämma och en musikvideo inspelad i Paris visar Kallin en ny sida av sig själv som artist.

Svenska folket känner kanske mest igen Cecilia Kallin som sångerska i popgruppen Timoteij. Lysekilsborna känner till henne ännu bättre, då hon har tillbringat somrarna i Lysekil sedan barnsben och varit med flera gånger som gästartist på allsångskvällarna.
Sedan 2018 har hon släppt musik som soloartist, och hennes senaste singel har 1,2 miljoner streams på Spotify. Förra året inledde hon ett samarbete med de prisbelönta låtskrivarna Bobby Ljunggren och David Lindgren Zacharias.

”Motpol till nya låtar”
– Det känns fantastiskt att släppa ny musik igen. Vi har försökt få fram det genuina och lättsamma på samma gång, jag tror att det behövs i mediabruset. Idag ska mycket vara “svårt”, och jag vill att mina nya låtar ska vara en motpol till det, säger Cecilia.
Det enkla och lättsamma återkommer i musikvideon som är smittsamt glad och inspelad på Paris gator av fotograf Caroline Korenado. I vintras debuterade Cecilia Kallin som showproducent med fyra slutsålda julshower i Karlshamn. Hon var även med på scenen tillsammans med komikern Hasse Brontén och artisterna Patrik Isaksson och Malou Prytz. I vår bor Cecilia i Paris där hon skriver på ny musik, och väl tillbaka i Sverige gör hon akustiska sommarspelningar med sin gitarrist.
Låten ‘Heaven’ är skriven av Cecilia Kallin, Bobby Ljunggren och David Lindgren Zacharias, som även producerat den.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv