723 nya poliser slussas ut över hela Sverige

Elva nya polisaspiranter i Fyrbodal

2022-12-10 723 poliser har genomfört polisutbildningen. På måndag påbörjar de sina anställningar i polisområdena runt om i landet för att stärka den lokala närvaron.

OBS! Till och med morgonen måndag den 12 december kan du läsa vår e-tidning gratis. Klicka HÄR för att ta del av årets andra JULSPECIAL. Du kan förstås även läsa äldre utgåvor flera år tillbaka. Ladda gärna ner vår app för bästa läsupplevelse
Trevlig läsning!

Polisen genomför i dag avslutningsceremonier i polisregionerna för de polisaspiranter som genomfört sista delen i polisutbildningen. På måndag börjar de sin första arbetsdag.

Ökad lokal närvaro
– Vi önskar alla nya poliser varmt välkomna. Polisen verkar över hela landet, dygnet runt, årets alla timmar. I ett allt mer allvarligt omvärldsläge utgör de nya poliserna ett viktigt tillskott i vårt brottsbekämpande uppdrag och bidrar till att öka den lokala närvaron. Arbetet med att bli ännu fler poliser fortsätter, säger rikspolischef Anders Thornberg.
Av de nya poliserna har 669 gått grundutbildningen till polis och 54 den funktionsinriktade polisutbildningen.

Polisen fortsätter växa
Polisen ska bli fler anställda och på sikt nå målet om en polistäthet motsvarande genomsnittet i EU. Arbetet med att få fler att söka till polisutbildningen fortsätter därför med oförminskad kraft. Som en del i tillväxtarbetet och för att behålla viktig kompetens i myndigheten kommer den tidigare temporära verksamhetsintegrerade polisutbildningen, som riktar sig till polisens medarbetare, införas permanent.
I mitten av januari är det återigen möjligt att söka till den funktionsinriktade polisutbildningen som riktar sig till personer med akademisk examen och som har erfarenhet av att arbeta med utredning inom exempelvis ekonomi, it eller det beteendevetenskapliga området.
Polisregion Väst får följande förstärkning; Fyrbodal, 11, Halland,13, Skaraborg, 7, Storgöteborg, 79, Älvsborg 17.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv