Trähästkapplöpning blev viral på TikTok – Över en miljon visningar

2024-07-04 Lane Loge utanför Uddevalla når ut världen över med sin trähästkapplöpning. Det via appen TikTok där ett klipp från förra veckans femkamp fått över en miljon visningar.

Efter en personalfest med femkamp på Lane Loge, la Anette Hansson ut ett klipp på en av grenarna. Trähästkapplöpningen. En traditionell gren på Lane Loge sedan år 2000. I klippet syns flera deltagande sittande på trähästar som de försöker ta sig fram med så fort som möjligt.
– För oss är trähästkapplöpningen vardagsmat, den väljs nästan alltid som gren i femkamperna, berättar Anette Hansson.

Sprids som en löpeld
Men för TikTok-publiken verkar trähästarna vara något extraordinärt. Fem dagar efter att klippet lades upp nådde det en miljon visningar.
– Det är helt galet. Vi blev så överraskade. Tanken med klippet var bara att nå ut till ungdomar nu inför dansveckan nästa vecka.
Och nå ut gjorde det, och inte bara till ungdomar i Sverige, utan till människor världen över.
– Kommentarerna har varit väldigt vänliga och det är många, särskilt från Frankrike, som hört av sig och vill ha ritningar på hästarna. Och någon ritning har jag inte kvar, vi tänkte inte alls på att spara dem när de ritades för 24 år sedan, skrattar Anette.

”Sist på bollen”
Framöver vill hon och Lane Loge satsa mer på TikTok.
– Vi är ju lite sist på bollen på det här med tiktok men eftersom det gick så bra så kommer jag absolut att satsa mer på det i framtiden.

Publicerad: Uppdaterad:
Michelle Hammargrenmichelle@lysekilsposten.se
Nyhetsarkiv