På Djupedals Gård i Lyse bor det 12.000 höns. LP har hälsat på i äggfabriken lagom till Påsk. På bilden ses Daniel Hansson kolla till hönsen och äggen. Gården drivs av sonen Christer och hans maka Marianne Siverhav som de senaste åren investerat kraftigt i ökad ekologisk produktion. Foto: Gabriel Berndtsson

2002 gjorde Christer och Marianne sin livs satsning – trodde de

Idag har de dubblat till 12 000 höns

2016-03-24 2002 gjorde Christer och Marianne Siverhav det ekologiska valet. De lade om odlingar och köpte in 6 000 höns. Med den satsningen var de bland de största KRAV-äggproducenterna i Sverige.
– Vi trodde då att det här var vår livs satsning, berättar de.
Idag har de dubblerat det antalet och har 12 000 höns.

Verksamheten blev snabbt för liten och för att hänga med i utvecklingen har nu familjen under 2015 satsat fyra miljoner kronor på att bygga ut den befintliga ladugården.

De har moderniserat verksamheten, det är hi-tech som gäller på Djupedals gård i Lyse.

– Vi tog över gården efter min far och startade med 1 800 burhöns. 2002 lade vi om verksamheten och satsade fullt ut på att bli en ekologisk gård. Vi satsade ungefär lika mycket pengar då som vi har gjort idag, berättar de.

Till en början var Djupedals gård stora när det kommer till ekologiska ägg.

– Jag kom ihåg ett möte vi var på i Jönköping. Vi var 25 lantbrukare som träffades och tillsammans stod vi för mer än halva Sveriges äggproduktion av KRAV-ägg. Vi var också ganska stora då med våra 6 000 hönor, berättar Christer.
Idag har de byggt till en så kallad veranda och kan med den utbyggnaden utnyttja…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv