Teknikprogrammet och bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning husbyggnad, är populära utbildningar på Gullmarsgymnasiet, i förhållande till antal tillgängliga platser. Samhällsvetenskapsprogrammet är också populärt inför höstens antagningar till årskurs 1.

137 elever söker till Gullmarsgymnasiet

Högt söktryck på teknikprogrammet

2016-02-25 Enligt senaste statistiken är det i dagsläget 137 elever som söker utbildningar vid Gullmarsgymnasiet i Lysekil till hösten.
Utbildningar med högt söktryck är teknikprogrammet och husbyggnad (lärling) vid bygg- och anläggningsprogrammet. Teknikprogrammet har klart fler sökande än antal platser.
De särskilda varianterna på det estetiska området för natur- och samhällsvetenskapsprogrammen har hittills bara lockat några få sökande.

Om fyra månader, i slutet av juni, meddelas den slutliga antagningen till gymnasiet. I nulägert finns 137 sökande som vill börja årskurs 1 på Gullmarsgymnasiet i höst.

Det man kan utläsa av siffrorna idag är att bygg- och anläggningsprogrammet (lärling) med inriktning mot husbyggnad är populär. Där finns i nuläget elva sökande till åtta platser.

Inriktningen mot plåtslageri och måleri, där det finns två platser vardera, har däremot hittills inte lockat några sökande.
Den utbildning som har högst söktryck i förhållande till antal platser på Gullmarsgymnasiet är…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Annons
Nyhetsarkiv