Hajsläpp till förmån för Musikhjälpen

Idag 17:00+ Under parollen “Ingen ska behöva dö av hunger” samlade Musikhjälpen in 60 miljoner kronor i slutet av förra året. En av dem som budade hem en upplevelse är Sara Lindgren, som under söndagen tog med sig familj och vänner till Havets Hus i Lysekil.

Föredrag om nationalism på Gerlesborgsskolan

Idag 16:59+ Nationalismen – demokratins vän eller fiende? Det var ämnet för ett panelsamtal och diskussion anordnat av berättarföreningen Lyssna och Lär tillsammans med Gerlesborgskolan och Bottna filosofi.

Nästan 100 deltog i “Alla platsar”

Idag 14:15+ Under tisdagen arrangerades “Alla platsar” på Gullmarsvallen. Precis som förra året lockade idrottsdagen för elever i anpassade skolor nästan 100 deltagare.

Stenhuggarstigen förverkligad i skolprojekt

Den 31 maj invigs satsningen i Holländaröd

Idag 12:00+ Lagom till sommaren har Stenhuggarstigen förverkligats i Holländaröd utanför Brastad. Stenhuggarstigen har arbetats fram av elever som går naturturism respektive byggprogrammet på Gullmarsgymnasiet i samarbete med föreningen Granitkusten på uppdrag av Lysekils kommun.

Allt färre stora barngrupper inom förskolorna i Lysekil

Skolverket rekommenderar max12 barn per grupp

Idag 06:00+ Över hälften av alla barngrupper i förskolan är större än rekommenderat i Sverige. Sveriges Lärare kräver att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek.
I Lysekils kommun går utvecklingen åt rätt håll. En dryg femtedel av barngrupperna är större än rekommenderat.

Satsar 5,4 miljarder kronor på förnybart vid Preemraff

Ska teckna ny ”grön kredit” med svenska staten

Idag 06:00+ Drivmedelsbolaget Preem storsatsar på att tillverka förnybara bränslen och planerar en investering på runt 5,4 miljarder kronor vid Preemraff Lysekil.
2,8 miljarder av investeringen ska Preem ta in genom att teckna ett låneavtal med staten och Riksgäldens program för ”gröna kreditgarantier”.
Investeringen gör det möjligt för Preem att bli den största producenten i norra Europa av förnybart flygbränsle.

Theo Skarstedt kallad till riksläger

Igår 19:00+ Theo Skarstedt är en av tio mittsexor som har kallats till Svenska Handbollsförbundets riksläger för spelare födda 2008. Det överraskande beskedet har fått honom att vilja kämpa ännu hårdare för att nå sina drömmar.
– Man får lite mer motivation, säger han.

Körsång och allsång i Grundsunds kyrka

Igår 18:59+ Vårkonsert i form av Hela kyrkan sjunger samlade ett 60-tal besökare i Grundsunds kyrka. Liviakören framförde vårsånger och tillsammans med församlingen sjöngs sommarpsalmer och kända allsånger så det stod härliga till.

Arvid Andreasson glänste i Gymnasie-SM

Igår 16:48+ Arvid Andreasson stod för en stark insats i handbollens Gymnasie-SM. Med 18 mål på fem korta matcher hjälpte han ett av Alströmergymnasiets lag att ta sig hela vägen till final.

Greps efter metallstöld i Munkedal

Igår 16:01 En man i 55-årsåldern greps av polis i samband med metallstöld inne på reningsverkets område i Munkedal i måndags kväll.

Ryttarföreningen anordnade deltävling i Bohuscupen

Igår 14:00+ Lysekils Ryttarförening anordnade en av Bohuscupens deltävlingar i hoppning under söndagen. Det blev ett lyckat arrangemang och även om klubben inte deltog i tävlingen så var det en hemmaryttare som kammade hem förklassen.

Lysekils Vänner berikar kyrkan med nytt altare och ambo

Igår 12:00+ Lysekils Vänner sätter sin prägel på Lysekils kyrka med ett altare samt en ambo – en mobil altarstol för att komma närmare församlingen. Inventarierna är tillverkade av finsnickarna Lennart Andersson och Gert Karlsson, som nu delar kulturarvet med berömda bildhuggare och konstnärer.

Elfärjan Elise fick haveri – räddades av Kustbevakningen

Elfärjan var fylld av skolbarn och andra resenärer

Igår 10:39+ Elfärjan Elise fick ett haveri strax efter att fartyget lämnade kajen i Lysekil klockan 09.40 på tisdagsmorgonen.
Fartyget var fylld av en hel skolklass och andra passagerare när den började driva mot ett grund och räddades av Kustbevakningen i sista stund.

Handikapp-skylt har tagits bort – toaletten uppfyller inte kraven

Igår 06:00+ Kommunen rustar just nu upp de offentliga toaletterna vid Pinneviksbadet, men har samtidigt tagit bort handikapp-skylten till en av toaletterna, då man upptäckte att den inte uppfyller lagstadgade krav.
Först i nästa års budget finns medel till att skapa en ny handikapp-toalett.

Lysekil har fått en symbolisk väktare

måndag+ Det blev en välbesökt ceremoni i Konsulliden när skulpturen ”The Guardian of Lysekil” avtäcktes. Konstnären Emma Ströde Falk stod själv för avtäckningen av den lilla flickan i brons, som bär namnet We are Seeds (Vi är fröna).

Inbrottstjuv åtalas för en lång rad brott

söndag+ En man i 40-årsåldern, från Högsäter, åtalas för två fall av inbrottsstöld samt tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov olovlig körning samt urkundsförfalskning vid Uddevalla tingsrätt.