Kanske var lördagens tågbesök i Lysekil det sista under Lysekilsbanans 105-åriga historia. Om knappt en och en halv månad, den 9 december, upphör underhållet på banan och växeln vid Smedberg kopplas ifrån så att inga tåg längre kan köra in på Lysekilsbanan. Foto: Thomas Andersson

Välfyllt tåg besökte Lysekil

Kanske var lördagens resa den sista i Lysekilsbanans 105-åriga historia

2018-10-29 Under lördagsförmiddagen gjorde ett mäktigt tågsätt entré in på Lysekilsbanan vid växeln till Bohusbanan i Smedberg klockan 10.40. Det var Bergslagernas Järn-vägssällskap (BJs) som ännu en gång tog en tur på banan innan underhållet upphör och den stängs för trafik efter den 9 december.

Vill du också läsa tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 149 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv