Räddningstjänsten var på plats. Foto: Arkivbild

Två personer fick rökskador efter brand i HVB-hem

Polisen misstänker mordbrand i Gerlesborg

2017-10-13 Ett HVB-hem i Gerlesborg började av okänd anledning att brinna sent i torsdags kväll. Samtliga sex pojkar som bodde i huset och personalen tog sig snabbt ur huset, men två personer fick rökskador. Byggnaden blev totalförstörd.

Det var vid 23.00-tiden som larmet om branden inkom till SOS Alarm. När Tanums räddningstjänst kom till platsen var vindsplanet redan övertänt i ena delen av fastigheten. Under hela natten pågick släckningsarbetet. Området spärrades av och polisen gjorde en teknisk brandplatsundersökning på fredagsmorgonen. En förundersökning om mordbrand har inletts.
I HVB-hemmet, som låg i ett annex till en större byggnad, bodde sex pojkar och de tog sig tillsammans med personalen snabbt ur huset. En person vårdades för rökskador på platsen. En annan person fick lindriga rökskador. De boende på hemmet har blivit omhändertagna och omplacerade till ett annat HVB-hem.

Gör som allt fler: Teckna en digital prenumeration och läs kompletta artiklar och hela tidningen i vår nya app. Mer info på: http://www.lysekilsposten.se/prenumeration/
Det går även att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv