En personbil körde genom bommarna och ned i vattnet vid färjeläget Skår strax efter klockan 22.00 på torsdagskvällen. I bilen färdades en man i 50-årsåldern och hans son i 10-årsåldern. Pappans liv gick dock inte att rädda.

Tragedin vid färjeläget Skår

Man i 50-årsåldern omkom – son i 10-årsåldern överlevde

2018-02-23 En personbil körde genom bommarna och ned i vattnet vid färjeläget Skår strax efter klockan 22.00 på torsdagskvällen.
I bilen färdades en man i 50-årsåldern och hans son i 10-årsåldern. Pappans liv gick inte att rädda.

Klockan var 22.17 när larmet gick och en stor räddningsinsats med tre ambulanser, en ambulanshelikopter, räddningstjänst, polis och kustbevakning åkte till färjeläget Skår vid Bokenäs.
En bil hade av okänd anledning kört över kajkanten vid färjeläget. I bilen färdades en man och en pojke i 10-årsåldern.
– Enligt uppgifter från platsen hade båda kommit ut ur bilen. Pojken klarar sig relativt bra. Men fick föras till sjukhus, där modern mötte upp. Han var chockad, blöt och frusen, men inte fysiskt skadad i övrigt. Mannen uppges vara värre skadad och fördes till sjukhus i ambulanshelikopter. Under fredagsmorgonen har sjukvården meddelat att mannen avlidit. Anhöriga har underrättats, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i Region väst.

Vad är orsaken till olyckan? Var det ishalka på platsen?
–Vad som orsakat olyckan är okänt och föremål för teknisk utredning. Vi ska titta närmare på om det brister i säkerhetsföreskrifterna på plats vid färjeläget där olyckan skedde. Bilen har tagits i beslag efter bärgning och ska undersökas och den avlidne mannens kropp ska obduceras, tillägger han.

Passerande slog larm
En privatperson slog larm när han fick se en gråtande pojke vid färjeläget och förstod att något allvarligt hade hänt.
En annan person fick se att en man låg kvar i vattnet, hoppade i och fick upp honom. Mannen fick HLR (Hjärt/lungräddning) på plats i väntan på ambulans.
En mycket bra insats av de som fanns på plats enligt insatspersonal på plats.
Färjetrafiken ställdes in i samband med olyckan och återupptogs inte förrän 03.27 då bilen hade bärgats.

Texten uppdateras

 

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafsson, ahlbin@lysekilsposten.se0523-667083
Annons
Nyhetsarkiv