Stora problem i trafiken

Masskrock vid Munkedalsmotet utan personskador

2018-02-28 En rad trafikolyckor har inträffat under de senaste dagarnas snöoväder, framför allt på E6:an och 44:an, men även på mindre vägar i vårt område.
På tisdagen skedde en masskrock med fyra lastbilar och tre personbilar vid Håby på E6:an. Några personskador rapporteras lyckligtvis inte.
– Det var rena kaoset med blankis på vägen och hårda vindar, säger Ulrik Olsson, insatsledare på Räddningstjänsten.

SMHI gick ut med eb klass 1-varning på tisdagsförmiddagen och ovädret fortsatte på onsdagen.
Enligt SMHI berodde ovädret i Bohuslän på en ”snökanon från Vänern”. Polisen, räddningstjänsten och även SMHI vädjade till allmänheten att verkligen överväga om man ska ge sig ut på vägarna över huvud taget.

Masskrock vid Håby
Klockan var 12.28 på tisdagen när larmet kom om masskrocken vid Munkedalsmotet i höjd med Håby i södergående riktning på E6.
Fyra långtradare och tre personbilar var inblandade och några av fordonen hade kört av vägen.
Det började med att två fordon körde in i varandra och sedan fick de bakomliggande fordonen inte stopp i halkan.
– Några av långtradarna och bilarna var rejält tillknycklade, men fordonen hade mer touchat in i varandra, så det var inga rena kollissioner, då hade skadeläget blivit ett annat, säger Ulrik Olsson.
E6:an fick stängas av helt i södergående riktning under drygt två timmar. Under tiden fick trafiken ledas om via Håbymotet.
”Rena kaoset”
Räddningstjänsten fick gå ut i Sveriges Radio Väst och uppmana folk att sitta kvar i sina fordon.
– Det var rena kaoset på platsen. Det ligger krockade långtradare och bilar på en sträcka av cirka 200 meter. En del var ute och gick på vägen. Det var blankis på vägen och blåste kraftiga vindar. Det var livsfarligt att vistas på platsen.
Strax efter klockan 14.00 uppstod problem i trafiken även på gamla E6 mellan Munkedal och Saltkällan. Många valde att köra den vägen och flera lastbilar körde fast i uppförsbackarna.
På tisdagseftermiddagen inträffade även en trafikolycka mellan två personbilar vid hållplatsen i Kvistrum på Stalevägen i Munkedal.
– Det var inga personskador, men bilarna fick bärgas från platsen, säger Ulrik Olsson.

Fler olyckor
På onsdagen fortsatte problemen i trafiken. Vid 07.30-tiden på morgonen var det en personbil som körde in i mitträcket vid Gläborgsmotet på E6 i södergående riktning.
Inga allvarligare personskador rapporteras efter olyckan, men olyckan orsakade en del problem i trafiken, då en del bråte låg på vägen och vägen fick stängas av under räddningsarbetet.
Vid 09.45-tiden på onsdagen var det en långtradare som körde av vägen mellan Håby och Munkedal i södergående riktning. Polisen och räddningstjänsten fick stänga av vägen och dirigera om trafiken.
Inga personskador uppstod.
– En lastbil ligger i diket en kilometer söder om Rasta Håby. Bärgningen kommer att ta cirka tre timmar, säger Mikael Gard, insatsledare på räddningstjänsten Mitt Bohuslän.
En liten stund senare kom rapporter om ytterligare en trafikolycka mellan Munkedal och Saltkällan i norrgående riktning på E6. Det var en singelolycka utan personskador.
Vid 10.30-tiden kom rapport om ytterligare en trafikolycka, denna gång vid Kviströmsbron i centrala Munkedal. Där kolliderade en lastbil och personbil.
Det fortsätter vara kallt och blåsigt med temperaturer mellan fem och tio minusgrader. Det kalla vädret kommer, enligt prognoserna, at

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafsson, ahlbin@lysekilsposten.se0523-667083
Annons
Nyhetsarkiv