Naturfotografen Patrik Eld, Lysekil, fångade den vintriga stämningen på bild, där Grötö och Vikarvet är insvept i yrande snö. Foto: Patrik Eld

Snöbyar drog fram över Lysekil

2018-02-28 Även Lysekil fick ta del av kraftiga snöbyar på tisdagen. I kombination med blåsten blev det riktigt vintrigt med snöyra och snödrev.

Naturfotografen Patrik Eld, Lysekil, fångade den vintriga stämningen på bild, där Grötö och Vikarvet är insvept i yrande snö.
Brastad fick också kraftigt snöfall på tisdag förmiddag.
Ännu mer snö blev det i området sydväst om Vänern där ”snökanoner” matade fram snö i ganska smala stråk ända ner mot Ljungskile.
Över Vänerns fortfarande öppna och jämfört med luften varmare vatten får luftmassan från nordost mer fuktighet och det resulterar i den kalla väderleken att dessa snökanoner bildas och rör sig mot sydväst. På tisdagen gick dessa snöiga stråk mot Trollhättan, men även mot Uddevalla, Lilla Edet och Ljungskile, med åtföljande trafikproblem. Det kan skilja på bara några kilometer om det kommer mycket snö eller inget alls.
Temperaturen har de senaste dygnen legat på tvåsiffriga minustal nattetid och runt 7-8 minusgrader även mitt på dagen. I de friska nordostliga vindarna lyckades solen, som var framme här och var, knappt värma den kalla luftmassan överhuvudtaget. Den kalla väderleken väntas fortsätta även under torsdag och fredag.

Lysekil fick ta del av kraftiga snöbyar på tisdagen. I kombination med blåsten blev det riktigt vintrigt med snöyra och snödrev. Foto: Patrik Eld

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Andersson, thomas@lysekilsposten.se0523-667084
Annons
Nyhetsarkiv