Bland alla mindre trevliga fynd som dykare fiskade upp på havets botten vid Havsbadet fanns även en levande sjöstjärna, som Nellie Malmberg, Göteborg, räddade och kastade tillbaka i vattnet. Bakom henne ses Lovisa Jansson, Bengtsfors. Foto: Gabriel Berndtsson

Skräpdykning för en renare havsmiljö

2017-10-02 En jättehög med skrot blev resultatet när Dive Team Lysekil och Håll Sverige Rent dök efter skräp i lördags. Trots de mindre angenäma fynden under ytan, blev det en folkfest i hamnen vid Havsbadet. Vattenmannen och Speed, två välbekanta ansikten för alla barn, höll låda, sjöng och spelade under dykningen.

Det är inte första gången och absolut inte sista, som Dive Team rensar skräp på hamnens botten. I år dök de i samarbete med Håll Sverige Rent och deras kampanj med Skräpdyk.
– Vi dyker varje år efter skräp under temat hamnrensning, i och med det kör vi lite olika föreläsningar. I år samarbetade vi med Håll Sverige Rent och det blev väldigt lyckat, säger Daniel Dahlström som tillsammans med sin fru Malin, driver Dive Team.

Gör som allt fler. Teckna en digital prenumeration och läs kompletta artiklar och hela tidningen i vår nya app. Mer info på: http://www.lysekilsposten.se/prenumeration/
Det går även att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtsson, gabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Annons
Nyhetsarkiv