Johanna och Jonas har dansat tillsammans i nio år och har bland annat vunnit ett SM-silver i lindy hop och ett SM-guld i dubbelbugg ihop. Foto: Malin Rindvik

Ska dansa sig till ett mästerskap

Nästa helg åker dansparet från Brastad till Marseille för VM

2017-09-27 I nio år har de dansat tillsammans. Nu ska Johanna Johansson och Jonas Skarin från Brastad dansa hela vägen till Boogie Woogie VM i Frankrike.
– Det är första gången vi är på ett så här stort mästerskap, säger Johanna Johansson.

Det är här – ett stenkast från familjen Skarins hus i Brastad – som 16-åriga Johanna ­Johansson och 15-årige Jonas Skarin övar nästan varje dag. Det är allt från dubbelbugg och lindy hop till bugg och Boogie Woogie. Den sistnämnda är också den svåraste påpekar ­Johanna Johansson, och orsaken är att det inte finns någon koreografi bakom.
– Vi bygger olika dansslingor till musiken. Dansslingor kan man säga är flera stegkombinationer. Men eftersom vi inte vet vilken låt som kommer när vi tävlar gäller det att kunna många slingor, säger ­Johanna Johansson.

Läs hela texten i papperstidningen eller e-tidningen.
Du vet väl att du kan gå in och teckna en prenumeration och få den digitala tidningen på köpet: http://www.lysekilsposten.se/prenumeration/
Det går även att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Malin Rindvik, malin@lysekilsposten.se0523-667088
Annons
Nyhetsarkiv