Adam Johannesson och resten av killarna i Munkedals IF har gått vidare i DM och ställs nu mot Ödsmål. Arkivbild: Lennart Hård

Så spelas kvartsfinalerna i DM

Munkedals IF ställs mot seriekonkurrenterna på hemmaplan

2018-04-11 Åtta lag har gått vidare till kvartsfinal i årets DM-slutspel för herrar. Munkedals IF tog sig ­vidare som en av de bästa ­tvåorna från samtliga grupper och ställs nu mot sina serie­konkurrenter.

I helgen är det äntligen dags. Då är det fotbollspremiär för de lokala serierna i Bohusläns Fotbollförbund.
Samtidigt är också gruppspelet i DM färdigspelat och sex gruppvinnare har gått vidare: Grebbestads IF, Stenungsunds IF, Ljungskile SK, Ödsmåls IK, IFK Uddevalla och Herrestad AIF.
Två som också är vidare är Henåns IF och ­Munkedals IF (båda i division 4) som blev de två bästa grupptvåorna.
I den första kvartsfinalen ställs Henån mot ­Grebbestad ­(division 1). ­Matchen spelas på Henåns hemmaarena.
I den andra kvartsfinalen spelar de regerande mästarna ­Stenungsund (division 2) mot Ljungskile SK (division 1). I den tredje är det Munkedal som kommer att möta seriekonkurrenterna Ödsmål.
Ödsmål är också de lag som Munkedals tränare, Sven-Eric ”Svea” ­Olsson, tippat som favoriter till att vinna division 4. Matchen spelas på Munkedals ­idrottsplats.
Den sista kvartsfinalen står mellan Herrestads AIF ­(division 4) och IFK ­Uddevalla ­(division 2). Fyra lag går ­vidare till semifinal och kvartsfinalerna ska vara spelade senast den sjätte juni.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv