Mellan Norra Hamngatan och Gamla Strandgatan i Lysekil revs sommaren 2018 en före detta konservfabrik. Planerna för tomten är att bland annat bygga ett trevånings flerbostadshus. Det är företaget Lysekil Gamlestan 22:1 AB som står bakom byggplanerna. Mark- och miljödomstolen har avslagit överklagandet av bygglovet. Foto: Thomas Andersson

Överklagande av bygglov i Gamlestan har avslagits

2019-01-13 Mark- och miljödomstolen har avslagit överklagandet av Länsstyrelsens beslut att ge bygglov för nybyggnad av flerbostadshus med mera på fastigheten Gamle-stan 22:1.

Bygglovet som byggnadsnämnden i Lysekil gav gäller flerbostadshus, parhus och överbyggt garage vid Gamla Strandgatan 43 och Norra hamngatan 10 och 12. Befintliga byggnader revs i somras.
Byggnadsnämndens beslut överklagades av en privatperson till Länsstyrelsen som avslog och håller med nämnden om att ansökan är planenlig och inte innebär betydande olägenheter.
Beslutet överklagades till nästa instans, Mark- och miljödomstolen. Här har man gjort samma bedömning och byggnadsnämndens bygglov står fast.

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv