”Ett fyrverkeri ger ingen märkbar påverkan på miljön eller hälsan hos de närvarande. Undersökningar konstaterar att fyrverkerier ger försumbara utsläpp jämfört med mycket annat, sett på årsbasis. Idag är de farliga ämnen som man brukar hänvisa till i samband med fyrverkeri, som tex bly, kvicksilver, arsenik och HCB, förbjudna och finns inte längre i våra pjäser. Alla våra fyrverkeripjäser är CE-godkända och innehåller endast kemikalier som är godkända att använda i Sverige”, säger Susanne Hansson, fyrverkeridesigner på Göteborgs Fyrverkerifabrik. Foto: Göteborgs Fyrverkerifabrik

Nyårsfyrverkeri för 19-e året i Lysekil

”Ger ingen märkbar påverkan på miljön”

2018-12-26 För nittonde året kommer Södra hamnen i Lysekil att lysas upp av ett nyårsfyrverkeri. Det är vackert, mäktigt och färgsprakande, men det finns också en baksida, även om moderna fyrverkerier från Europa inte alls innehåller lika mycket farliga tungmetaller och kemikalier som funnits i fyrverkeripjäserna tidigare.

Vill du också läsa tidningen? Vi bjuder Dig på en veckas gratis läsning av etidningen utan förpliktelser. Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 149 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv