De abonnemang som går att välja på i det nya insamlingssystemet är hemsortering i fyrfackskärl. För den som inte bor vid en farbar väg finns alternativet att tillsammans med grannar få tillgång till ett gemensamt kärl eller ett kärlskåp som är placerat i området där man bor, men då ligger kärl-skåpet inte på ens egen tomt. Foto: Arkivbild

Nya sopkärlen körs ut på Skaftö

Arbetet ska vara klart 1 juni i år

2018-04-07 Snart kommer nya sopkärl att köras ut till hushåll runtom på Skaftö. Tillsammans med Gåsö, Lilla Kornö och Stora Kornö är Skaftö sista etappen i det nya insamlingssystemet som införs i Lysekils kommun under perioden 2016 till 2018.

För att utkörningen av ett större antal nya sopkärl ska fungera rent praktiskt har Rambo ansökt hos Polisen om att få ta i anspråk en offentlig yta under en viss tid.
Det handlar om grusplanen vid Östra Värbovägens slut i Grundsund. Där ska nya sopkärl ställas upp dagligen inför utkörning under perioden 9 april till och med 4 maj. Under perioden 7 maj till och med 1 juni kan det bli mer sporadisk uppställning av kärl. Därefter ska Rambos kunder på Skaftö ha fått sina sopkärl.
De abonnemang som går att välja på i det nya insamlingssystemet är hemsortering i fyrfackskärl (två kärl), sorterat matavfall och restavfall (två kärl) och blandat mat- och rest-avfall (ett kärl). För den som inte bor vid en farbar väg finns alternativet att tillsammans med grannar få tillgång till ett gemensamt kärl eller ett kärlskåp som är placerat i området där man bor, men då ligger kärl-skåpet inte på ens egen tomt.

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv