Hjärtstartaren på bilden har ingenting med den nya stölden att göra. Foto: Arkivbilder

Ny hjärtstartare har blivit stulen

"Vi är helt bestörta" – stöldliga kan ligga bakom

2017-09-19 Den här gången är det Badholmarna i Bovallstrand som blivit drabbade. Och det är inte första gången som någon stjäl en hjärtstartare.

Förra veckan drabbades nämligen Grundsunds hamn, vilket Lysekilsposten tidigare har rapporterat om. Då sa Daniel Gustavsson, som jobbar med småbåtshamnarna i Lysekils kommun, att stölden troligtvis ska ha skett under natten till onsdagen.
– Vi har inte fått in något tips ännu, men vi har polisanmält stölden och vi vill gärna få in tips. Vänd er till oss eller polisen på 114 14, sa han då.

Nu har en hjärtstartare på Badholmarna i Bovallstrand också stulits. ”Tänk att det på något sätt går att tjäna pengar på denna stöld, och att det finns personer som kan sjunka så lågt att den ekonomiska vinningen värderas högre än något som kan rädda en människas liv. Vi på Badbolaget är helt bestörta! Vi ska försöka få fram en ny hjärtstartare snarast,” skriver företrädare för Badholmarna i Bovallstrand på Facebook.

Polisen misstänker att det kan vara en liga som ligger bakom stölderna.

– Är det på fler ställen som de försvinner så är det ju ett tecken på att man börjat stjäla dem och då är det en ny typ sv brottslighet som dessutom är riktig tråkig. Man stjäl eller utövar inte skadegörelse på livräddande utrustning – det är en hederskodex, säger Thomas Andersson, regional samordnare på Polisen Båtsamverkan Region Väst till Lysekilsposten.

Gör som allt fler. Teckna en digital prenumeration och läs kompletta artiklar och hela tidningen i vår nya app. Mer info på: https://www.lysekilsposten.se/prenumeration/
Det går även att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv