Några av verken består av arabisk lyrik som bildar vackra kalligrafiska former i rött, svart och guld. – Man skulle kunna säga att symbolen på den här tavlan sjunger eller berättar om olika saker. Den består av olika bokstäver som sitter ihop, förklarar Modi. Den här berättar om ”sham”, den gamla staden i Damaskus.

Modi Diab från Syrien skapar konst som berör

2018-02-17 Redan som 15-åring började Modi Diab från Syrien att måla. Idag är han 50 år gammal, har bott tre år i Sverige och ställer ut med sin konst i Munkedal. Motiven är hämtade från Syrien och innehåller också en blandning av porträtt, bilar och arabisk lyrik.

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv