Det finns ingen anledning att skynda till sin vårdcentral. I Sverige har vi ett högt skydd mot mässling, men ändå kan man bli orolig om man inte ver om man har haft mässling. Siv Axelsson och Margit Alfredsson är osäkra om de haft mässling. ”Det fanns inga vaccinationskort på den tiden. Det är klart man är lite orolig, vi får väl besöka vårdcentralen. Men det är skönt att det inte finns några mässlingfall här i området, säger de.

”Man bör se över sitt vaccinationsskydd”

2018-01-07 De flesta har ett livslångt skydd mot mässling men vissa åldersgrupper kan behöva komplettera sitt skydd. Födda efter 1980 är i allmänhet vaccinerad i det allmänna vaccinationsprogrammet för barn och före 1960 har de flesta haft sjukdomen.

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Annons
Nyhetsarkiv