Apoteket Laxen i Munkedals centrum rånades av en yxbeväpnad man på lördagen. Ingen person kom till fysisk skada och den misstänkte gärningsmannen kunde gripas en dryg timme senare. Samma man, som är i 20-årsåldern och nu har begärts häktad, misstänks nu för ett rån mot Apoteket i Uddevalla dagen innan.

Man begärs häktad för yxrånet mot Apoteket i Munkedal

Ingen person kom till fysisk skada

2017-11-19 Apoteket Laxen i Munkedals centrum rånades av en yxbeväpnad man på lördagen.
Ingen person kom till fysisk skada och den misstänkte gärningsmannen kunde gripas en dryg timme senare.
Samma man, som är i 20-årsåldern och nu har begärts häktad, misstänks nu för ett rån mot Apoteket i Uddevalla dagen innan.

Klockan var 10.04 när en man beväpnad med yxa stegade in på Apoteket Laxen i Munkedal och utförde rånet.
Ingen kom till fysisk skada. Mannen fck med sig kontanter samt diverse varor och lämnade butiken till fots.
Personalen tryckte på larmet och polisen var snabbt på plats och tog vittnesuppgifter och säkrade bevis, bland annat från övervakningskameran.  Apoteket stängde genast lokalerna och skrev en lapp på dörren att det skett ett rån.
En dryg timme senare, klockan 11.11, greps en man i 20-årsåldern, misstänkt för yxrånet.
Samtidigt som polis spanade i området knackade mannen på till en lägenhetsdörr på Brudås, några hundra meter från apoteket. Mannen bad att få komma in och gömma sig och berättade att han just rånat en butik.
– Mannen, som öppnade dörren, klargjorde att han inte var välkommen. Mannen gick dä därifrån och greps strax därefter av polis, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen.
Mannen fördes till polisstationen i Uddevalla, där förhör inleddes. När mannen greps hade han varken yxan eller varorna från Apoteket med sig.
Samma man misstänks nu för rånet mot Apoteket i Uddevalla på fredagen. Signalementet stämmer väl in på den häktade gärningsmannen.
Under söndagen fortsatte polisutredningen med nya förhör och vid lunchtid begärde åklagare att mannen skulle häktas.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv