Måltidens dag gav mersmak

2017-10-21 I oktober varje år uppmärksammas Måltidens dag. Syftet med Måltidens dag är att lyfta fram hela måltiden, inte bara maten som ligger på tallriken. I år fokuserade man på egenuttag och den offentliga måltiden i Munkedals kommun. Bland annat serverades en skördesoppa med grönsaker från Dingle.

I år har man i Munkedal haft temat närproducerad mat och egenuttag, för att ta vara på egenproduktion inom kommunen.
– Vi lägger också fokus på offentliga måltider och dess betydelse, berättar Gunilla Martinsson, kostchef i Munkedals kommun.

Text: Jenny Andersson

Läs hela texten i papperstidningen eller e-tidningen. Du vet väl att du kan gå in och teckna en prenumeration och få den digitala tidningen på köpet: http://www.lysekilsposten.se/prenumeration/
Det går även att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv