Peter Kloth vid chiliodlingen medan Teo Quijada och Albin Lagerblad förbereder pumpabröd.

Kockelever bjöd på Halloweenmat

2017-10-31 I köket på ”Gästis i backen” (gamla Hotell Gästis) i Hunnebostrand, jobbar ett gäng kockelever med mat. De går på en ettårig gymnasieutbildning med inriktning på maritim mat och det handlar om innovativ matlagning.

Restauranglärare Peter Kloth är den som leder gruppen. Han berättar att han är född i USA, men kom hit som treåring. Han började arbeta inom restaurangnäringen som 16-åring på Mårtens krog i Uddevalla och är utbildad köksmästare.

Text och foto:
Bertil Nilsson

Läs hela texten i papperstidningen eller e-tidningen. Du vet väl att du kan gå in och teckna en prenumeration och få den digitala tidningen på köpet: https://www.lysekilsposten.se/prenumeration/
Det går även att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv