I och med söndagens seger hemma mot Hamburgsund (5-0) vann LAIK division 5 och kommer nästa säsong att spela i fyran. Foto: Lennart Hård

Klart: LAIK spelar i fyran nästa år

Stort jubel när LAIK säkrade seriesegern hemma mot Hamburgsund

2017-09-24 Tre poäng behövdes för att seriesegern skulle vara klar. Lysekils AIK gjorde det med bravur när de krossade Hamburgsund på hemmaplan. "Det är bara glädje just nu och jag unnar verkligen hela laget det här," säger tremålsskytten Daniel Wilhelmsson.

Förutsättningarna var enkla. Vinst hemma mot Hamburgsund på söndagseftermiddagen och Lysekils AIK skulle säkra seriesegern. Att det var en hel del nerver inblandade var därför inte så konstigt och inte med tanke på det stora publiktrycket – 150 personer som kom för att titta. De första fem började därför lite trevande.

Men det skulle inte ta lång tid innan LAIK hade borstat av sig all nervositet. För i den sjunde matchminuten fick de en hörna som Robin ”Räkan” Karlsson var först på. Den träffade stolpen, men Daniel Wilhelmsson var snabbt framme och forcerade in 1-0. Wilhelmsson skulle sedan vara framme ytterligare en gång och då var det ett klassmål för sig.

– Det var kul att få göra tre mål i dag. Sett till matchen så tycker jag vi har spelat bättre fotboll, men det var mycket nerver också. Vi gör ändå det vi ska och vinner matchen med 5-0, konstaterar han efteråt.

Läs hela texten och se fler bilder i papperstidningen eller e-tidningen.
Du vet väl att du kan gå in och teckna en prenumeration och få den digitala tidningen på köpet: http://www.lysekilsposten.se/prenumeration/
Det går även att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Malin Rindvik, malin@lysekilsposten.se0523-667088
Annons
Nyhetsarkiv