Idrottsledare åtalas för sexuellt ofredande mot tio barn

2018-05-22 Nu väcks åtal mot en idrottsledare i Fyrbodal, som misstänks för sexuellt ofredande mot tio barn. Idrottsledaren är avstängd från alla uppdrag som han haft i de föreningar som han varit verksam i sedan han polisanmäldes i höstas.

Efter att två pojkar som idrottsledaren tränat berättat att de upplevde sig utsatta av idrottsledaren, har utredningen växt och i åtalet handlar det om sexuellt ofredande mot sammanlagt tio olika barn som är i yngre tonåren, mellan 13 och 15 år.
Totalt handlar det om 22 fall av sexuellt ofredande, ett fall av sexuellt övergrepp och ett fall av sexuellt tvång.
Händelserna har ägt rum på ett flertal olika platser i Västra Götaland, bland annat i samband med ett läger. De misstänkta brotten har skett i duschar, omklädningsrum och även i en bastu.
Enligt stämningsansökan handlar det om smekningar på rumpan, låren, och händer innanför kläder. I ett fall har han även tryckt sin penis i ansiktet på ett av barnen. Enligt åklagaren har varje enskilt fall varit ägnad att kränka målsägandens sexuella integritet.
Enligt åklagaren har idrottsledaren utnyttjat det särskilda förtroendet han hade som tränare för ungdomarna.
Idrottsledaren nekar att han skulle ha gjort sig skyldig till något brott. Advokaten anser att varje misstänkt ofredande ska bedömas var för sig och att de olika händelserna inte klumpas samman.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv