Havsbadet öppnas upp i ny regi i sommar. Bland annat satsas det på en ny nattklubb på övervåningen. Foto: Gabriel Berndtsson

Havsbadet öppnas upp i ny regi

”Vi har haft konstruktiva samtal med kommunledningen”

2019-03-26 Havsbadet öppnas upp i ny regi i sommar. Bland annat satsas det på en ny nattklubb på övervåningen.
– I juni tar vi över verksamheten i egen regi och håller öppet fyra dagar och kvällar i veckan, säger fastighetsägaren Torbjörn Johansson.

När den tidigare arrendatorns kontrakt löpte ut vid årsskiftet såg det ut som att Havsbadet skulle hålla stängt i sommar.
Ett hårt slag mot Sommar-Lysekil, där Havsbadsrestaurangen varit en klassisk symbol för nöjeslivet sedan 1869 och lockat en lång rad stora artister.
Intressenter fanns, men ägaren ville hitta en arrendator eller köpare som ville satsa helhjärtat och långsiktigt, men det förutsatte samtidigt att kommunledningen fullföljde gamla löften till fastighetsägaren om att sälja den gamla vattenreservoaren i bergrummet, som ligger i anslutning till fastigheten och som bara används till förrråd.
– Vi har haft konstruktiva samtal med kommunledningen. De har lyssnat på oss och förstått vår problematik. Vi har investerat 18 miljoner i fastigheten sedan vi köpte den i början av 2000-talet. Om stället ska kunna utvecklas måste kommunen fullfölja löftet att låta oss ta över bergrummet, där vi vill skapa en nattklubb.
– Den processen är nu igång och vi har fått lite energi att satsa vidare. Den här gången får vi lita på att kommunen fullföljer det man lovat den här gången. Därför vågar vi satsa igen, säger Torbjörn Johansson.
Familjen Johansson, som har en gedigen erfarenhet av att driva krogar under tre decennier i Lysekil, kommer att hålla öppet Havsbadet för allmänheten fyra dagar och kvällar i veckan.
– Vi kommer att ha restaurang och natklubb och även en del atister. Sedan kommer vi att satsa en hel del på arrangemang för slutna sällskap, såsom kalas, bröllop och företagsevent.
– Tidigare arrendatorn har några evenemang som han ska köra under maj månad, sedan tar vi över i juni, berättar Torbjörn Johansson.

Ahlbin Gustafsson
0523-667081
ahlbin@lysekilsposten.se

Publicerad:
Nyhetsarkiv