Tommy Själin bor numera i Uddevalla, efter alla år i Örnsköldsvik och Skåne. Foto: Lennart Hård

Han tar över tränarjobbet i Viking

Med meriter från såväl Modo som Rögle och även landslaget

2017-09-21 På onsdagens träning ­presenterades han som ska bli Lysekil Vikings nya ­tränare den här säsongen. Med meriter från bland annat Modo och Rögle, dessutom spel med Tre Kronor på 80-talet är det Tommy Själin som ska ta över.
– Vi är stolta över att få en sådan erfaren tränare som Tommy, säger klubbens ordförande.

Förra säsongen var minst sagt katastrofal för Lysekils Hockey Viking. Elva förluster och en vinst visade facit när Hockeytrean Södra A tog slut.
Tränarna Markus Johansson och Linus Strandberg meddelade samtidigt att de skulle ­lämna och laget stod då utan tränare inför kommande ­säsong. Dessutom valde flera spelare att lämna klubben.

Men när de trodde att de nått botten hittade de ljuset i tunneln så att säga. Inför den här säsongen har Viking ett helt nytt lag på pappret – både nya och nygamla spelare. Dessutom finns det en ny tränare som är redo för seriepremiär den tredje oktober. På onsdagens träning var han på plats i Gullmarsborgs Ishall. Och meriter finns det gott om. 62-årige Tommy Själin har nämligen spelat i Modo stora delen av sin karriär. Säsongen 86/87 värvades han till Rögle BK och det var där som han också avslutade sin spelarkarriär. Men det hann också bli ett VM och EM med landslaget 1981 och 1982.

Efter sin aktiva karriär har Tommy Själin varit tränare i olika föreningar på lägre nivåer, bland annat Kristianstad, Uddevalla, Vänersborg och Trollhättan. Nu står det klart att han tar över Viking.
– Vi är stolta över att få en sådan erfaren tränare som Tommy. Även killarna är nöjda … säger klubbens ordförande Claes-Göran Strömwall.

Läs hela texten i papperstidningen.
Du vet väl att du kan gå in och teckna en prenumeration och få den digitala tidningen på köpet: http://www.lysekilsposten.se/prenumeration/
Det går även att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Malin Rindvik, malin@lysekilsposten.se0523-667088
Annons
Nyhetsarkiv