Freja Sundström, 17 år, är med i Marinens ungdomsmusikkår (MUK), som deltagit i China International Military Tattoo, en militär musiktillställning. I en vecka uppträdde de på olika ställen i staden Nanchang som rymmer sju miljoner invånare. På bilden ser vi Freja med en tvärflöjt. Foto: Gabriel Berndtsson

Freja spelade för miljonpublik

Marinens ungdomsmusikkår på marsch i Kina

2017-11-08 Freja Sundström har uppträtt inför 200 miljoner tv-tittare och spelat live för 300 000 åskådare. Freja är saxofonist i Marinens ungdomsmusikkår (MUK), som nyligen deltagit i China International Military Tattoo, en militär musiktillställning.

Freja tränar en gång i mån­aden med ungdomskåren i Karlskrona och när hon fick chansen att följa med till Kina, var det ingen tvekan.
– Musikfestivalen höll till i en liten stad, Nanchang, med ”bara” sju miljoner invånare. Vi spelar marschmusik och går efter en koreografi, en figurativ marsch, berättar hon.

Läs hela texten i papperstidningen eller e-tidningen. Du vet väl att du kan gå in och teckna en prenumeration och få den digitala tidningen på köpet: http://www.lysekilsposten.se/prenumeration/
Det går även att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtsson, gabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Annons
Nyhetsarkiv