Anna Björsells Andersson spritsar grädde på semlorna. Dagens skörd är 200 stycken, en baggis mot fettisdagen då det blir andra bullar. ”Ifjol gjorde vi 1 700 men det räckte inte, så i år blir det 1 800 klassiska vanilj-och gräddsemlor, förklarar Anna. Foto: Gabriel Berndtsson

Från 200 till 1 800 semlor på fettisdagen

2018-02-12 Förberedelserna inför fettisdagen är i full gång. En vanlig vardag på Björsells bageri och konditori går det åt 160-200 semlor, på fettisdagen bullar de upp med 1 800 stycken. På Opera konditori & café gör de semlor för första året, en traditionell semla men med lite extra tillbehör.

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv