Flera personer anhållna – misstänkta för misshandel

2018-02-12 En misshandel ska ha ägt rum i helgen. Det ska ha varit ett ungdomsgäng som bråkat och polisen uppger nu att flera personer anhållits efter händelsen.

Det var någon gång på söndagen som ett ungdomsgäng börjat bråka i centrala Lysekil. Polisen vill inte säga så mycket om händelsen mer än att två till tre personer har anhållits misstänkta för misshandel.

Det är okänt om någon skadats, men enligt polisen är det ett gäng ungdomar som bråkat med varandra. Händelsen på söndagen hänger inte ihop med bränderna på Badhusberget, som Lysekilsposten tidigare berättat om. Henrik Rörberg, kommunpolis i Lysekil, Munkedal och Sotenäs kallar söndagens händelse för ett ”ungdomsstök”.

– Det finns inga kopplingar mellan misshandeln och bränderna. Det som skett på söndagen är inget som rör privatpersoner. Det är ungdomar som går på polis och väktare. Med all säkerhet för att de upplever att vi stör dem med vårt arbete. De känner sig hotade och det är dessa grupperingar som vi är ute efter och som vi jobbat med under ett bra tag.

Vad kan du säga till Lysekilsborna som känner sig otrygga efter händelserna?

– Vi är ute och syns mer. Det märker ungdomarna som nu tar till olika metoder för att vi stör dem. Vi har även en väktarbil på prov under en månad, som håller extra koll på just dessa grupperingar. Det står i våra medborgarlöften att vi ska öka närvaron och det jobbar vi vidare på över tid, säger han.

Publicerad: Uppdaterad:
Malin Rindvik, malin@lysekilsposten.se0523-667088
Annons
Nyhetsarkiv