Även stora hundar är rädda för smällar, det vet Elisabeth Granlund. Hennes hund Ada står bara och skakar när fyrverkerierna viner utanför. ”Nej, jag tycker inte om raketer och det är för djurens skull”, säger hon.

Färgsprakande tradition men det finns en baksida

2017-12-31 ackert, mäktigt, en färgsprakande och trevlig tradition men det finns också en baksida.
Djuren far illa av smällandet och det har en negativ miljöpåverkan. I Lysekil är det inte kommunen som håller i nyårsfyrverkerierna, däremot är kommunen med och sponsrar och nyårstalare är kommunalrådet Jan-Olof Johansson.

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Annons
Nyhetsarkiv