Explosionsartad brand på Kungsgatan i natt

Polisen har inlett en utredning om mordbrand

2018-03-23 Klockan 01.13 natten till fredagen larmades SOS Alarm om en explosionsartad brand i en tobaksaffär på Kungsgatan i Lysekil.
Affären låg i bottenvåningen av ett hyreshus och boende fick evakueras.
Enligt vittnesuppgifter har man hört glaskross och en explosion i affärslokalen mittemot Folkets Hus. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

– Det är i nuläget oklart vad som orsakat branden, men vittnen har hört glaskross strax innan det började brinna. Polisen har spärrat av brottsplatsen för en teknisk undersökning och inlett en förundersökning om mordbrand, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i region väst.
Affärslokalen är mycket liten och har endast en dörr och ett fönster. Ovanför affären finns tre lägenheter. Två män och en dam fick hjälpas ut ur lägenheterna. En person hade andats in rök, men behövde inte åka med ambulansen.
Butiken var helt övertänd när räddningstjänsten kom fram till platsen. Räddningstjänsten fick bryta upp dörren för att komma in i butiken. Branden släcktes relativt snabbt, men affären blev totalförstörd.
Räddningstjänsten fick stanna kvar fram till klockan 05.00 för eftersläckningsarbete.
Polisen ska på fredagsmorgonen göra en brandteknisk undersökning för att ta reda på orsaken. Om det visar sig vara en anlagd brand kan det även finnas övervakningskameror i Lysekils centrum som har värdefull information om vad som har hänt.
Polisen är tacksam för eventuella tips och iakttagelser från allmänheten kring nattens brand.

Texten uppdateras

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv