Beslutet som togs i fullmäktige handlade om att teckna 229 miljoner kronor i borgen som säkerhet för upplåning av Kooperativa Hyresrättsföreningen Lysekils omsorgsbostäder till investeringar i nybyggnation av nytt äldreboende på del i fastigheten Lyse-Fiskebäck 2:7. Illustration: Efem Arkitektkontor

Dödläge inom Lysekils äldreomsorg

Förvaltningsrätten stoppar nya äldreboendet i Fiskebäck

2018-01-19 Det planerade äldreboendet i Fiskebäck har drabbats av ett nytt och allvarligt bakslag som orsakat ett ”dödläge” när det gäller framtidens äldreomsorg.
Förvaltningsrätten har tagit beslut om inhibition av fullmäktiges beslut om borgen.
Nu svävar hela upplägget i luften. Kommunen riskerar att drabbas av stora kostnader, oavsett om man överklagar till Kammarrätten eller väljer att göra om allt från början. De största förlorarna är de äldre som hamnar i kläm.

– Från oss på socialdemokraternas sida innebär det inte att vi tänker ändra vår uppfattning angående beslutet om borgen. Vilka konsekvenser det får för bygget måste analyseras av kommunledningen, som även måste ta ställning till om vi ska överklaga, säger Ricard Söderberg (S), ordförande i socialnämnden och i Lysekils Arbetarkommun.

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad:
Ahlbin Gustafsson, ahlbin@lysekilsposten.se0523-667083
Nyhetsarkiv