Här är ett foto från motorns cylindertoppar. Mannen i bild är förmodligen en ansvarig för provkörning. Observera de båda vipparmarna samt ventilerna på respektive sida av insprutnings-ventilen. Det är förmodligen tryckluftsventiler som i samband med kompression insprutning av olja ger förbränningsrummet en explosion. En vanligt teknik att använda tryckluft för att öka kompressionen. En komplicerad form av överladdning.

Bland Nobels dieselmotorer

Unika bilder som berättar om dieselmotorernas utveckling

2018-03-03 Lars Melkersson, som har ett stort motorintresse, har kommit över en samling gamla unika bilder som kan berätta en hel del om dieselmotorernas utveckling vid förra seklets början. "Intresset var stort för den nya tekniken bland annat i Sverige. Svensk dieselmotortillverkning och utveckling var i världsklass omkring sekelskiftet 1900 och några årtionden framåt."

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv